Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Метаморфози на детската стая - бебе преди нулева възраст

Метаморфози на детската стая - бебе преди нулева възраст
Детската стая е нещо много особено. Тя преминава през метаморфози всеки 3-4 години, отговаряйки на психоособеностите на конкретната възраст на своя обитател. Ще кажете, че не е обитател, а дете. Човешко дете. Така наричат Маугли другите обитатели на джунглата. Всъщност като се замисля за всеки от нас домът е нещо като джунгла. Едни вещи изчезват мистериозно и се появяват точно по същия начин.

Явленията от последното изречение особено зачествяват, когато човешкото дете премине от лежаща усмихната муцунка в пълзящ пършинг, и след това в престъпващ тромаво Гъливер, който успява да свали и предмети, които се намират на места, двукратно наскачащи го във вертикална посока.

Да разгледаме сега метаморфозите на Детската стая в случаите, в които обитателят е само един.

Първата метаморфоза е по времето, когато става ясно, че предстои да се роди бебе. Това е най-драстичната метаморфоза, при която една стая от дневна, хол, спалня или кухня, или просто една излишна ниша, се е превърнала изведнъж в Детска стая. Разбира се, в последствие се оказва, че след внимателен оглед е избрано най-неподходящото място, но в крайна сметка след около 20 години то може да бъде сменено.

След магията със смяната на предназначението на помещението идва магията с преобразуването на същото. Това обикновено се случва, в днешно време, след като стане ясен полът на бебето.

Започва едно турне из розовата или синята гама, между Барби и Спайдърмен, между Синьо и Розово замръзнало царство.

Разбира се, на това човече, което кротко изчаква подготовката на обиталището преди да се роди, не му пука какво е, защото така или иначе планира в първите 2-3 години от съществуването си, да украси стените в онази боичка, която му попадне.

Преди 3 десетилетия полът на бебетата не се определяше. Те бяха едни мърдащи размазани изображения на адски скъпи монитори, и само пристрастеността към определено име даваше уклон в главите на бъдещите родители какво ще е бебето.

С този параграф разкрихме причината някогашните детски стаи да се декорираха изключително в безполови тонове: резеда или бледо жълто, бяло или екрю, бледо виолетово или бежово за артистични бебета.

Това е моментът, в който се купуват страхотни пердета за детска стая или бебешко спално бельо за кошара на разкошни едри фигури – с коли или с принцеси.

И така: на бял свят се появява наследникът.  

Какво се случва нататък ще прочетете в разказа на следващата метаморфоза. А по-долу представяме няколко красиви идеи за детската стая - пердета и спално бельо за бебета и деца.