Продукти
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Спално бельо

Има разлика в разбиранията за понятието Спално бельо. Когато става въпрос за разбиранията на българските потребители, използващи онлайн магазини и тези на западните са различни.

Буквалният превод на фразата спално бельо на английски е sleepware.

Извън България това понятие е обобщение на облекло, използвано за времето, което прекарваме в леглото – нощници, дамски и мъжки пижами.

Нощници и дамски пижами – това е такова разнообразие, каквото са и дамските тоалети за деня. За дамите нощното облекло в онлайн магазините варира от пухени комплекти, които могат да се носят и през почивните дни из дома до ефирни дантелени нощници и гащички, които могат да се се скрият в орехова черупка. Много дами, естествено, биха облекли една развлачена огромна тениска.

При мъжете спалното облекло е някак си по-консервативно: мъжка пижама от 2 части - дълъг или къс ръкав, мъжка пижама с дълго или късо долнище. През уикенда,  в интерес на истината повечето може се моткат из къщи по пижама. Тъй като техните половинки са също в подобно облекло, то в дома цари спокойствие и лежерна атмосфера. Както и при дамите правилото има изключения, и много мъже предпочитат да се пъхнат под чаршафите само по слип или по боксер. Това е валидно особено за летните вечери.

Дотук разнищихме понятието спално бельо в аспекта на онлайн търгоците извън България.

В Българските онлайн магазини, обаче, понятието спално бельо се използва по различен начин. У нас един спален комплект включва долни чаршафи – обикновени или с ластик, пликове за завивки и калъфки за възглавници. В някои случаи към комплектите се добавят олекотени завивки. С други думи, текстилът предназначен за покриване и подреждане на кревата се нарича спално бельо.

В нашия сайт понятието спално бельо се разбира така, както е прието да се използва в България, т.е. обощава спалните комплекти, чаршафите, калъфките. Когато говорим за дамско или мъжко бельо – в съответния раздел са представени артикули, подходящи за всеки един от половете.