За въпроси, използвайте viber на 0882 281 997 на дежурните колеги.


Спално бельо

»

Има разлика в разбиранията за понятието Спално бельо. Когато става въпрос за разбиранията на българските потребители, използващи онлайн магазини и тези на западните са различни.

Буквалният превод на фразата спално бельо на английски е sleepware.

Извън България това понятие е обобщение на облекло, използвано за времето, което прекарваме в леглото – нощници, дамски и мъжки пижами.

Нощници и дамски пижами – това е такова разнообразие, каквото са и дамските тоалети за деня. За дамите нощното облекло в онлайн магазините варира от пухени комплекти, които могат да се носят и през почивните дни из дома до ефирни дантелени нощници и гащички, които могат да се се скрият в орехова черупка. Много дами, естествено, биха облекли една развлачена огромна тениска.

При мъжете спалното облекло е някак си по-консервативно: мъжка пижама от 2 части - дълъг или къс ръкав, мъжка пижама с дълго или късо долнище. През уикенда,  в интерес на истината повечето може се моткат из къщи по пижама. Тъй като техните половинки са също в подобно облекло, то в дома цари спокойствие и лежерна атмосфера. Както и при дамите правилото има изключения, и много мъже предпочитат да се пъхнат под чаршафите само по слип или по боксер. Това е валидно особено за летните вечери.

Дотук разнищихме понятието спално бельо в аспекта на онлайн търгоците извън България.

В Българските онлайн магазини, обаче, понятието спално бельо се използва по различен начин. У нас един спален комплект включва долни чаршафи – обикновени или с ластик, пликове за завивки и калъфки за възглавници. В някои случаи към комплектите се добавят олекотени завивки. С други думи, текстилът предназначен за покриване и подреждане на кревата се нарича спално бельо.

В нашия сайт понятието спално бельо се разбира така, както е прието да се използва в България, т.е. обощава спалните комплекти, чаршафите, калъфките. Когато говорим за дамско или мъжко бельо – в съответния раздел са представени артикули, подходящи за всеки един от половете.Какво е РАНФОРС


Ранфорс е плат от 100% памук. Ушитото от него Спално бельо (виж Спално бельо от ранфорс) е меко, и в същото време с по-голяма здравина от онова спално бельо, ушито от хасе.
повече информация

Какво е микрофибър


Микрофибър е синтетичен материал (влакно) с дебелина по-малка от един Den - Дение (Дение е мерна единица за големина на влакна и прежди. Девет хиляди метра от 1 дение или ден, тежи един грам.). Най-популярните типове микрофибър са изработени от полиестер и полиамид.
повече информация

Какво е сатен?


Сатен е плат. Често този плат се нарича още атлаз. Сатен, според тълковния речник, е тъйкан, с лъскава лицева страна и матова задна.
Думата Сатен произхожда от специфична техника на сплитане на нишките, от които е изтъкан платът. За да получи материята своите специфични качества, с които е известна, подходящи са дълговлакнести нишки - коприна, найлон и полиестер.
повече информация

Какво е Памучен сатен?


Памучен сатен е тъкан като никоя друга. Елегантен блясък, неповторима мекота и издръжливост характеризират дрехите, бельото, пижамите и нощниците, изработени от него. Има мекотата на коприната, но с по-добра цена.
повече информация