Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Винтидж – от уникални реколти до тапетите

Винтидж – от уникални реколти до тапетите
Винтидж сватба, винтидж интериор, винтидж покривка ... и красиви тъкани и подредба, представата за които изместват оригиналния смисъл на думата.

Все по-често в статии, които се опитват да продадат вещи, авторите на текстове използват този термин. Като собственици на онлайн магазин и ние създадохме такава секция - винтидж. Първо за покривки за маса, след това за спални комплекти и декоративни калъфки за възглавнички. Едва след това потърсихме значението на думата и се оказа, че винтидж се приближава до думата уникат или дефиниция за точно определено ... вино.

Винтидж означава време в годината, в което се произвежда виното, или виното, произведено от определена реколта. Например: реколта пино ноар 2014 винтидж.

Обикновено с винтидж се декорира изключително класно вино, което е произведено от точно определена реколта в точно определен регион. Тези вина по правило са в по-висока ценова категория, но повярвайте – струват точно тази цена. Естествено, ако имат вкус към тях.

В много страни, както прочетохме, изискванията към винтидж вината не са толкова сериозни. Допуска се към определена реколта или сорт да се дабавят и такива, които не принадлежат към тях. В Южна Африка и Чили, например, изискването за обявяване на винтидж е 75% от първичния материал да е от обявеното. Другото могат да са примеси.

Наличието на примеси в никакъв случай не означава влошаване на качеството. Напротив, познавачите твърдят, че тези добавени количества от друг сорт, регион или година подобрява вкусовите качества и дават допълнителен аромат на букета.

Другият смисъл, който се влага във винтидж е старомоден, или идваш от миналото. Така възниква цяло течение в интериорния дизайн – от мебели и тапети, до винтидж покривки за маса и спални комплекти.

Винтидж стилът прилича на почти механична съвкупност от вещи, които сякаш сте изровили от старата къща на баба си и сте стоварили на определено място в новия си дом. Тези вещи понякога изглеждат все едно всеки момент ще ги преместите.

Разбира се, винтидж вещите в днешни дни са почти винаги нови-новинички, купени от специализиране магазини. Има и такива, които са просто изнамерени сред множество други със съвсем съвременно звучене. В такива случаи обикновено това е нещо, които сред хай-тек продуктите е напомнило за спалнята на баба и дядо, или винаги подредената и чиста къща на съседите на село.

В някоя от следващите статии ще изнесем и други мисли, посветени на този чаровен стил, а сега да се насладим на домашния винтидж от бъчвата в мазата, която рядко бива запазена за следващата година.

(водеща снимка http://hamasawerde.blogspot.bg/)

Ето и няколко от нашите предложения:

покривка за маса винтидж
Покривка за маса, стил винтидж - памук и полиестер


Спален комплект винтидж
Спален комплект винтидж