Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Всеки има своя представа за лятото - в началото на спомените

Всеки има своя представа за лятото - в началото на спомените
Всеки има своя представа за лятото.

Седя в просторна стая с френски прозорец към обикновен плаж. Това е плажът, такъв какъвто е надолу от Големия град и сред пясъчните дюня няма палми, а тополи. Стените са много бледи – почти екрю, а рамките на прозорците са бели – от дърво.

Вятърът, който влиза в стаята е средно хладен. Има такава температура – средно хладна. Тя е точно онази следобедна температура, носена от морския въздух.

Едно перде се повдига доста високо, въпреки че вятърът не е силен. Това перде е двойно обаче е толкова фино, че очертава всяка форма на движещия се въздух. Морето се открива през прозореца и цветът му е малко по-светъл от тъмносиньото на чаршафите в спалнята, която също е в бяло.

Забравих да кажа, че морето е нашето, а къщата е с груба дървена веранда, боядисана в бяло.

На верандата има няколко стола от бял ратан, т.е. от ратан боядисан в бяло. Те приличат на едни пластмасови ратанови столове в заведенията по главната улица на големия град. Няколко с декоративни калъфки възглавнички – една бяла, една екрю и няколко с котва са метнати небрежно отгоре им. На тях се облягаме с коктейли.
Детска декоративна калъфка с русалката Ариел

Декоративна калъфка за възглавничка с котва
Детска декоративна калъфка с русалката Ариел
 

Сред  столовете е сбутана една скована маса от дървени кръли остатъци. То сигурно е долната част на голямата бъчва, с крака от стар стол. Не виждам дали са боядисани. Мисля, си бяхме спестили това. Покривка с морски мотиви - сини котвички и корабно кормило. Бяла покривка с тъмно сини фигури е. Тя е банална, обаче истинска покривка за маса, от тези, които не се лекьосват лесно.

Това обаче е различно от онези жакардови красоти в стаята. Няколко покривки и салфетки за сервиране от разкошен плътен жакард са небрежно разхвърляни по множеството хоризонтални повърхности, заменяйки скорошната великденска украса.

В стаята на децата са любимите ми завеси – едновременно непрозрачни, но с прозираща светлина. Корабите по спалните комплекти са в съвсем друг стил. В тази стая всичко е в друг стил, демек различен във всеки кът. Особено хаосът. Вълните подскачат хаотично над боси крака. Ариел! Една детска декоративна възглавничка с Ариел се подава под леглото.  Важно е, че сега са навън, и е тихо, и е завет.

И спалнята е като купчина от морски спомени  – от елегантния спален комплект до белите пердета от опушен воал. Прозорците гледат към морето и затова не сложихме плътни завеси.

Всъщност ... Всеки има своя представа за лятото. 

С нас, разгледайте по-долу, и Вие вече имате! :)

Пердета с морски вълни
Пердета с морски вълни


Бяла покривка с морски мотиви - котвички и корабно кормило
Бяла покривка с морски мотиви - котвички и корабно кормило

Бели пердета от опушен воал