Продукти
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Какво е мандала?

Какво е мандала?
Мандала е древен символ, чиято дума в санскрит означава "кръг" или "център". Това е геометрична композиция, която обикновено представлява кръг с различни мотиви и фигури, които се разполагат симетрично около централна точка. Мандалите са широко използвани в хиндуизма, будизма и древните култури като инструмент за медитация, духовно прозрение и средство за преобразяване на вътрешния свят на човека.

В различните традиции мандалите могат да имат разнообразни форми и цветове, но общият им знаменател е представянето на космическия порядък, хармонията и света като свещено пространство. Създаването на мандали често се използва като форма на арт терапия, творческо изразяване и развиване на концентрация и вътрешен мир.

Днес мандалите са популярни в изкуството, дизайна и декорацията на дома, като се използват за създаване на усещане за хармония, спокойствие и баланс в пространството.

В домашния текстил Мандала се използва често като етно елемент. Ще ги срещнете върху карета и декоративни калъфки за възглавници. Често са втъкани като повтарящи се мотиви върху платове за завеси и покривки, върху плат за спални комплекти.