Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Предимствата на памучните материи и съвети за избор на спално бельо

Предимствата на памучните материи и съвети за избор на спално бельо
Памучните материи са много популярни при изработката на спално бельо. Имат множество предимства. В тази статия ще разкрием информация за различните видове памучни материи - техните предимства и разлики.

Като цяло, памучните материи са дишащи. Това им качество осигурява прохлада по време на горещините и топлина по време на студените месеци.

Памучните материи са абсорбират влагата. Памукът е известен с високата си хигроскопичност. Така създава суха и приятна среда за отмора и сън. Памучните материи са хипоалергични. Те са подходящи за хора с алергии или чувствителна кожа. Издръжливи са и са устойчиви на износване. Запазват качествата си след многократно пране и употреба.

Ще се спрем на различните видове тъкани от памук.

Какво е хасе?

Хасето е вид памучна материя, която се характеризира със сравнително мека и гладка повърхност. Тази материя е отличен избор за изработка на спално бельо. тъй като осигурява комфорт и мекота. Хасето е издръжливо и лесно за поддръжка.

Какво е ранфорс?

Ранфорсът е плътна памучна материя с равномерна и гладка повърхност. Той е по-здрав и издръжлив от хасето. Предлага мекота и комфорт. Ранфорсът е често използван за изработка на спално бельо, тъй като е лесен за поддръжка и позволява добра вентилация.

Памучното хасе и ранфорс са два различни типа текстилни материали. И двата се използват основно за производството на спално бельо. Въпреки че и двата материала се състоят от памук, те имат различни характеристики и свойства. Това ги прави подходящи за различни приложения. Какво да изберете зависи от вашите лични предпочитания.

Има разлики между памучното хасе и ранфорс. Първата е в техниката на плетиво. Памучното хасе се произвежда със сплитка, която създава по-здрава и устойчива на опъване конструкция. Ранфорсът се характеризира с равномерна и тясна плетка, която предоставя меко и гладко усещане на повърхността.
По отношение на текстурата и плътността също има различия. Памучното хасе има по-груба и плътна текстура в сравнение с ранфорса. Ранфорсът, от друга страна, има по-гладка и лека текстура, която го прави идеален за спални комплекти.


Какво е памучен крепон?

Открийте удобството на памучния крепон. Той  е един малко по-различен материал за спално бельо. Памучният крепон е текстил, изработен от 100% памук. Характеризира се с леко набрани и грапави повърхности, създавайки приятна и мека текстура. Този естествен материал има много предимства, които се допълват с качествата на памука.


Какво е памучен сатен?

Памучният сатен е изключително елегантен и качествен материал за спално бельо. Памучният сатен е резултат от специална техника на плетиво, която създава гладка, лъскава и изключително мека повърхност. Той съчетава лукса с естествените предимства на памука.

В нашия онлайн магазин предлагаме спални комплекти и от 4-те вида памучен плат. Разгледайте ги и изберете според вашите предпочитания.