Продукти
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Мента - цветът, който ще дефилира на подиумите през пролетта на 2020

Мента - цветът, който ще дефилира на подиумите през пролетта на 2020
Цветовият тренд в модата и интериорния дизайн за 2020 мирише на дъвка за балончета
 
Тенденциите при цветовете се променят непрекъснато. Когато говорим за мода, нещата стоят така. Цветовете, които виждаме на подиума, дават отражение върху това, което купува отделният човек и в по-широк аспект – как изглежда обществото в определен момент.

Ако в последно време следите какво се случва по модните сцени, няма как да не забележите следния голям тренд при цветовете: пастелните нюанси са новите неутрални.

Отново се обръща внимание и на популярната през 70-те години на 20 век киберпънк вълна. И сега я виждаме с препратки към апокалиптичното научнофантастично предупреждение за борбата и надмощието на изкуствения интелект към човешката раса. Вълнението около тези футуристични времена, логично води след себе си тенденция, насочена към цветове, които най-добре улавят и представят това усещане.

От гледна точка на модата, цвeтът „мента“ е неутрален.
Той е свеж, и в същото време успокояващ нюанс, който чудесно хармонизира и прави връзка между природата, науката и технологиите. „Ментата“ има хладно, техническо усещане, но в същото време с този цвят свързваме растителния свят и природата като цяло. 

С всяка година, обществото ни все повече се обръща към здравословния и природосъобразен начин на живот. Ободряващият, прохладен ментов цвят много точно олицетворява и този наш стремеж. И ако много близкият в палитрата студено-жълт цвят, предполага противоположни усещания за радост и тревога, ментата постига чудесен баланс между желанието ни за връзка с природата и с все по-вълнуващите модерни технологии.

Ето няколко примера за внедряването на този цвят в модните дрехи и домашния текстил:
Спални комплекти от памук ранфорс в елементи в мента

Велиденски калъфки - през 2019 като през 2020.

Още спални комплекти - рози и ... мента

И по-ниската ценова категория - памучни спални комплекти от хасе са модерен елемент