Продукти
Въпроси - във  viber на 0882 281 997. Поръчки се приемат само през формите в сайта. 

Традиция и мода в Коледната украса – българската коледна трапеза

Традиция и мода в Коледната украса – българската коледна трапеза
Традиция и мода едва ли е най-подходящо за статията по-долу. По-скоро малко мисли, които се родиха във времето преди Коледа.

Ще кажете, каква му е работата на един онлайн магазин да публикува статии за българските коледни традиции. Всичко, което касае избор на подходящ стил за украса на дома, на онези малки декоративни коледни възглавнички, на подаръците и празничната трапеза.  

И така: има две думи, които са сред най-често срещаните при търсене. Те маркират абсурдността на пространственото и времево определение на уеб терена.

Уеб терен ще наричаме онова, което се нарича уеб пространство (обозначено по-долу като То), но се получава повторение, скапващо стила. От друга страна, То трудно се вмества в коя да е дефиниция за пространство.

И тъй , говорим за традиционна Коледна украса. Все по-често. И все по-често не е ясно за кого е предназначено това. При необходимостта от използване на „традиционно“ с „коледна украса“ е препоръчително да се съобразим с мястото. За предпочитане и препоръчително е да се казва „Традиционна българска коледна украса“, „традиционна средноевропейска ... коледна украса“, а за страни с религия, различни от тези, в които има Коледа, сигурно има нещо различно.

Традиционната българска коледна украса включва простички, вкусни, с естествени цветове елементи. Обикновено са красиво подредени сушени плодове, люти чушки и чесън. Те умело се комбинират със сухи листа, елхови клонки, свещички. Всичко старателно подредено върху празнична коледна покривка за маса.

Естествена украса в самата новогодишна нощ са пъстрите съдове, в които е приготвена или е сервирана храната: гърнета, гювечета, дълбоки и плитки паници, пръстени чаши.

Българската храна само по себе си е украса за празничната коледна трапеза. От малките зелени и лозови сърмички, до красивите коледни погачи, печената тиква, баници с късмети и туршии – какви ли не.

Усмивките. Топлите цветове на празничната трапеза, на тържествената коледна покривка, светлината на свещите и огънят в камината озаряват лица на деца и  възрастни. Всичко грее от щастие.

Именно това щастие, спокойствието и обичта в семейството са истинската традиция на Коледната нощ – тихата, и святата.
Светът е Viva Magenta Светът е Viva Magenta Дали говорим за интериорен дизайн и домашен текстил, за облекло или аксесоари, тази година светът е оцветен с Viva Magenta. Пастелни вдъхновения в интериора Пастелни вдъхновения в интериора Една от основните тенденци, които се лансират в интериорния дизайн за 2022 година е Вдъхновение от пастела.
Комбинирана със Средиземноморски намеци, тази тема е приятна за реализация и зависи от Вашата креативност.
Свежи и ясни, тези пастелни цветове ни водят в една модерна, съвременна посока в интериора.
Тази година Коледа е златна Тази година Коледа е златна Коледа е традиция и блясък. Тя идва с аромат на канела и греяно вино, идва с онези разкошни тържествени трапези и блестяща коледна украса. Облечена е с класическите цветове са червено, зелено и екрю, с лек блясък на мека коприна или ламе. Елхови клонки, имел и богато декорирана коледна елха. Сякаш скромността на самото Рождество и фойерверките на Тържеството си дават среща.