Продукти
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Метаморфози на детската стая - бебешки спални

Метаморфози на детската стая - бебешки спални
А ето и поредния епизод от сагата Метаморфози на детската стая, а именно бебешки спални.

Вече коментирахме цветовите комбинации, в които най-често се обзавеждат и оформят детските стая. За момичета – розово и виолетово, за момчета – синьо. Някои родители предпочитат жълто, резеда, бежово и бяло.

Да видим сега какво предлагаме за бебетата. Първо и необходимо действие е да определите в какво ще спи бебочето. Забравете глупостите на д-р Спок за нощуване на бебе в панер или чекмедже. Българите сме грижовни родители и със сигурност всяко бебе има собствено креватче или кошара още преди да се роди.

На пазара в България има огромно разнообразие от размери и конфигурации на бебешки легла. Ето примери на няколко производителя/търговци:

бебешка спаля от Виденов

videnov.bg,

бебешка спалня от Arbor-bg


www.arbor-bg.com,

бебешко легло от mebeli.me


https://mebeli.me/При някои от тях има интересни решения, които със сигурност ще Ви харесат и освен това ще спестят място. Във всеки случай можете да направите схема на стаята още преди да сте купили мебелите.

Дюшече или матрак – зависи какво предпочитате. И във двата случая обаче ще са необходими непромокаеми протектори за матрак, които да запазят повърхността му. Понеже памперсите са вече закон, то препазването е най-вече от разливане. Стадартните размери,които предлагаме за детски и бебешки легла са: 60х120 см и 70х140 см. Те пасват на най-популярните размери детски матраци. Разбира се, има вероятност леглото на бебето да е с други размери, и тогава е пропоръчително да ги изпратите, за да се ушият. Това става в рамките на 1-2 дни.

Следващото, което е много необходимо, за да предпази най-вече бебчето от нараняване, е обиколник за бебешката кошара. Обиколниците за бебешки кошари се предлагат в тези размери, в които са посочени по-горе 2 части по 60 и 2 по 120 см, или 2 части по 70 и две по 140 см. Височината е 45 см.

Повечето обиколници за бебешки кошари са подплатени със силиконизирана вата, но като цяло памукът е в основата им. За други размери – отново трябва да се подаде информация. Освен представените готови – едноцветни и пъстри обиколници за кошари, такива могат да се ушият от произволен десен, използван за бебешко спално бельо. Необходимо е само да го посочите.

Съветът ни е обиколниците да не са пренаситени с джуфки и къдрички, защото така се поддържат по-трудно, особено докато бебето е малко. Действително, тези украсителни елементи правят така, че леглото или кошарата да изглеждат като място за сън на престолонаследник.

Следващото, на което е необходимо да се отдели специално внимание са детските спални комплекти. По правило те съдържат 1-2 бебешки калъфки за възглавница, долен чаршаф и плик. Ако предпочитате може да купите или поръчате бебешки спален комплект с олекотена завивка.

Материята, от която се шият е 100% памук. Платът е Ранфорс, който е много по-фин и приятен на допир от памучното хасе. Цените на бебешките спални комплекти са между 25 и 50 лв. За първите месеци на детето са необходими 3 ката чаршафи. Ако имате по-големи деца, то със сигурност част от спалното бельо за бебето е вече налице и е необходимо да се закупи не повече от 1 комплект. Както се казва – да не е без хич.

И тук се предлага голямо разнообразие от десени.

Статията отново набъбна затова предлагаме да продължим в някой следващ ден.