Продукти
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Дантели от гардероба и по диваните

Дантели от гардероба и по диваните
Както вече сме коментирали, думата винтидж идва от винопроизводството. С него се маркира виното, произведено от точно определена реколта грозде. Много ценни са вината, произведени в добри години. Те са с изключително високи качества, богат букет от аромати, и обикновено бутилки от тях се съхраняват при специални условия за бъдеща употреба.

Съхраняването не е самоцел. В него се отразява стремежът на хората да запазят за по-дълго време хубавото в живота си. Вино винтидж обикновено се пази за бъдещи поколения и за специални поводи. Като правило е със значително по-висока цена.

Много често виното, произведено и маркирано като винтидж се използва като еталон за сравнение с други години. 

В исторически план, понятието Винтидж се използва за пръв път в началото на 15 век. Произхожда от френското  vendage, което означава гроздова реколта. Думата има смисъл на „виноизвличане“ – от латински vinum (вино) и demere (да отстраня, да извлека).

И така, да пренесем най-доброто от миналото в днешни дни.

Много момичета, особено в годините преди пубертета, са разглеждали с възторг дрехите на своите майки и баби. Развитието на модата е направило така, че дрехите на нашите родителки наподобяват дрехи на принцеси в прагматично организираните ни предстаи за начин на обличане.

Дантелени блузи и лек буфан, вталени сака и копринени блузи, поли от памучна или копринена тафта – колко красота и тайна завист има в детския поглед. Девойките, свикнали с вида на жени в дънки и риза-шемизет, попиват и завиждат за времето, в което мама и баба са били принцеси.

Ето така се Винтидж се появи като стил в облеклото. Винтидж рокли навлякоха суперизвестни дами на червения килим на Оскарите – било като звезди, било като придружителки на звезди.

Техните Винтидж дрехи изглеждат някак вехти и не на място, взети из затънтените места в гардероба  на други звезди. Но както казахме – по-добре старо качествено вино, отколкото младо и кисело.

Тези тоалети, всеки един от които всъщност е създаден от дизайнери в категорията на Валентино и Шанел, струват между половин милион и половин милион. 

Ние пък предлагаме един чудесен вариант винтидж да се превърне във Ваш стил. Разбира се не в облеклото. Ние предлагаме красиви вещи за прагматични дами в дънки или casual костюми. Представените от нас винтидж покривки за маса и подобни спални комплекти ще ви дадат възможност да промените интериора у дома и да се почувствате като в детството.

Често говорим за суперзвездите на червения килим. Рядко споменаваме обаче тяхната възраст, защото хубавата жена е като качественото старо вино. Възбужда ферментация при приток на нов въздух и разкпръсква букет от аромати. Тоалети винтидж за дами винтидж.
Защото красивото е винаги на мода. А дама е стил на мъжко отношение.

А ето и красавиците, за които споменахме:

Джулия Робъртс във винтидж тоалет на Валентино
Джулия Робъртс във винтидж тоалет на Валентино
Снимка: http://www.harpersbazaar.com/

кой е по-винтидж
Никол Кидман в тоалет на Лорис Азаро. Рене Зелеуеър в тоалет на  Jean Desses. И един от шедьоврите на Коко Шанел.
Снимка: http://www.harpersbazaar.com/