Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Да внесем индивидуалност у дома

Да внесем индивидуалност у дома
Идеален дом няма. Дори това да е Вашият дом. Размерът няма значение – дали е малък или голям. Когато живеете достатъчно дълго в него, то винаги се появяват едни дразнещи елементи, на които първоначално не сте обърнали голямо внимание. Това може да са проблеми с местата на мебелите, с осветлението, с цветовете.

Тези дребни на пръв поглед дразнения може да окажат сериозно предизвикателство, ако жилището е под наем. Тогава сте ограничени в промените, които можете да направите.
За щастие, много промени в декорацията на дома могат да се отстранят лесно и бързо, стига да им отделите няколко часа или един уикенд. Ето няколко съвета от нас.

1. мястото изглежда малко и някак тясно

Да предположим, че един от проблемите на жилището е, че то изглежда някак тясно и малко. Има няколко неща, които можете да направите, за да отстраните проблема.

Огледайте се. Прекалено много дреболии и вещи, картини и дори дребни мебели, допринасят за това помещението да изглежда малко. Разчистете всички излишни неща. Подарете ги. Сложете ги в някаква кутия и ги скрийте, за да не ги виждате. Нека по лавиците и повърхностите да останат двойно по-малко елементи. Нека са само онези, без които наистина не можете.

Пребоядисайте стените в по-светъл и свеж цвят.  Това няма да отнеме кой знае колко усилия и в същото време ще направи стаята по-светла.

Сложете големи огледала. Те отразяват светлината и визуално разширяват помещението. Можете да купите голямо огледало или да използвате малки плочки, наредени една до друга. Нека тази магия да е така направена, че в огледалата да се отразява светлината, или любимата ви част от стаята.

2. Дневната изглежда малка, и ви липсва бюджет за основен ремонт

Изобщо не е нужно да се охарчвате, за да префасонирате дневната. Обикновено най-скъпи са мебелите. Намерите начин да ги освежите, вместо да купувате нови. Ето няколко идеи:
• Покрийте с някакво одеало, или сложете декоративни възглавници с различен размер и ярки декоративни калъфки, ако диванът изглежда вехт.
• Купете малка масичка за кафе или пребоядисайте тази, която имате. Сложете отгоре подходящо каре или тишлайфер според ефекта, който искате да постигнете.
• Изберете цвят, на който ще акцентирате и поръчайте няколко големи възглавници с едноцветни калъфки една над друга на пода, ваза, нови пердета или завеси.

3. Ако спалнята ви е пълна с излишни неща, и чакате гости за няколко дни

На всички ни се е случвало! Използвайте уикенда за реорганизация. Не е нужно стаята да е перфектна. Нека да е чиста. Нека да няма разхвърляни вещи насам-натам, и разбира се – нека да има един разкошен спален комплект, който да показва внимание към детайла.
Повечето гости са щастливи, че има къде да се подслонят и няма да търсят кусури.  Все пак:
• Огледайте се и решете какво ще остава и кое ще „разкарате“
• Освободете се от всички мебели и оставете леглото, нощните шкафчета и само вещи, които са наистина необходими.
• Сложете малка библиотечка или лавици, ако имате много малки вещи, които ще искате да върнете обратно в стаята.
• Служете няколко кутии за вещи под леглото.
• Закачете на вратата органайзер за вещи.
• Натъкмете леглото с красиви чаршафи – спален комплект, който да го направи привлекателно.

4. Стените са някак скучни и се чудя какво да направя с тях

Досадните бели стени, каквито са стените в повечето квартири, изобщо не са забавни. Ако се чудите какво да направите, за да ги скриете малко и да им вдъхнете живец, ето нашите идеи:
• Закачете голямо платно без рамка.
• Облепете една от стените с тапет – използвайте такъв, който се отстранява и лесно може да се почисти.
• Оцветете една от стените в някакъв екстравагантен цвят.
• Направете една от стените изложбена зала – със снимки, с картини, с някакви предмети, според вашите индивидуални предпочитания и хоби.
• Фокусирайте вниманието с една специална лавица, на която да са вашите любими предмети.

5. Ако не можем да понасяте килима или мокета, обаче живеем под наем

Ако не можете да понасяте подовата настилка – скрийте я!
Няма нищо лошо в това да я покриете с голям килим, дори да е върху друг такъв.
Спокойно разположете по-малки подови постелки, много модерни в днешно време – и се изтупват по-лесно. 

И така – действайте смело!