Продукти

Приятели, всички поръчки, направени и потвърдени между 01.май и 07.май.2024 ще се изпълнят след Великден.
Въпроси - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Пердета в розово и оранж - чудесно допълнение към greenery, цвета на 2017-та

Пердета в розово и оранж  - чудесно допълнение към greenery, цвета на 2017-та
Зеленото в един особен нюанс greenery е обявен за цвят на 2017-та година.

В превод Greenery означава зеленина, бихме казали тревисто зелено, и в прословутия RGB формат изглежда по следния начин: #86af49.

За тези от нашите фенове, които не са изкушени от шестнайстичния код на цветовете, той изглежда така цвета това малко квадратче.

greenery, цвят на 2017 годинаВиждате, че това е един цвят, който всеки нарича по своему. Той символизира природата, онази чудесна природа, онези поляни и дивни растения, които упорито унищожаваме.

След обявяването му за цвят на 2017 година, тутакци сайтовете за текстил – от чорапи до луксозно спално бельо, се изпълниха с тревисти колекции.

Стая в природно тревисто зелено
https://www.digsdigs.com/

стая в тревисто зелено, greenery
https://www.digsdigs.com/

Сега си представете една много модерна стая. Зелена стая. Стая, в която стените са евентуално бели, мебелите може би в естествените цветове на дървесината – от бреза до махагон. И всичко друго е зелено – резеда, тревисто, маслено, петролено. Зелено.

Чудесен цвят, от който окото отпочива до такава степен, че му става скучно.

Представете си сега стаята в модерно  тревисто зелено. Представете си и прозореца и кажете какво очаквате да видите там? Разбира се, че е акцент. Този акцент е природата, която се опитва да надникне в стаята. Това е картина, обрамчена от едно ярко, красиво, слънчево различно перде.

Слънчево перде – това са онези пердета, обагрени в цветовете на слънцето и огъня. От жълто до ярко червено. 

Оранжево перде оранжеви готови пердетажълто перде

Другият вариант да направите стаята различна е да окачите пердета, които са в онези рядко срещани цветове,  които толкова често предпочитаме.

лилави пердета

Сега вече Вашата стая е завършена.

А ето и малко компютърджийски измислици по отношение на цветовете.

Жълто: Жълтото символизира надеждата и радост. Окачвате жълти пердета и в стаята нахлува светлина, която и в облачни дни се процежда златисто.

Червено: червеното е енергия и възбуда. Окачете червени пердета в дневната или гостната. В детската стая или спалнята? Като се замислим - защо пък не!

Оранжево перде: комбинация от червено и жълто.  Комбинацията от двете е наличието на едно стимулиращо, слънчево, весело, енергезиращо перде

Пепел от рози: този цвят е комбинация от светло розов и светло бежов. Една много деликатна и сложна комбинация в главата на компютърните специалисти и дизайнери. Светло бежовото e цвят едновременно сложен, в същото време успокояващ. Асоциацията е с парфюм, а принадлежността към топлите цветове. Светло розовото символизира стремежа към комфорт. Асоциира се с нежност, женственост. Навява спомени от детството, а в Професия Блондинка го възприемат като изтънчен и сладък

Циклама, наричан още "топло розов". Асоциира се с щастие и топлота, с весели дни и тропическа безметежност. Това е цвят, който "отваря".

Лилав, в частност ВИОЛЕТОВ: Още един прекрасен цвят. Асоциира се с духовност и изтънченост. От друга страна е романтичен и някак си весел.

Предполагаме, че тази информация е полезна. Често знаем, че нещо ни харесва, но трудно отговаряме на въпроса "защо". Ето! Вече дадохме едно обяснения :).